Mintegy 150 levesteknős-tetemet találtak Mexikó partjainál

Kategória: Érdekességek
Hozzászólás: Nincs hozzászólás

A veszélyeztetett fajok közé sorolt állatok pusztulását a hideg idő okozhatta, de a pontos okot nehéz megállapítani, mert a maradványokat már igen oszló állapotban találták meg.

Valószínűleg a hideg időjárás okozhatta annak a mintegy 150 közönséges levesteknősnek a pusztulását, amelyek tetemeire szombaton bukkantak a mexikói Baja Kaliforniai-félszigeten. A mexikói környezetvédelmi ügynökség illetékesei közölték, nehéz megállapítani a veszélyeztetett fajok közé sorolt állatok pusztulásának pontos okát, mivel a maradványokat már igen oszló állapotban találták meg.

Az uralkodó hidegfront miatt a hőmérséklet a térségben nagyon alacsony, ez okozhatta halálukat, de nem tartják kizártnak azt sem, hogy valamilyen szennyeződés játszott szerepet pusztulásukban – tették hozzá. Január közepén ugyanebben a térségben 14 elpusztult szürkebálna és 16 közönséges levesteknős maradványaira bukkantak.

A közönséges levesteknős mérete akár a 1,5 métert is elérheti, súlya 200 kilogramm is lehet. Vastag csontos páncélja van, vízi életet él, de gyakran sütkérezik a tengerpartokon. 40-50 évig is elél. Bár a legtöbb országban tilos befogni az állatot, világszerte vadásznak rájuk, mivel Kínában és néhány ázsiai országban húsát különleges csemegének tartják.

Forrás: hirado.hu

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik
Nincs hozzászólás - Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*- A +
Eladó weboldalak és eladó domain nevek
Új fényképek
Kirgiz (sztyeppi) teknős Sarkantyús teknős Sárgaszegélyű szelenceteknős Kínai csíkosnyakú teknős

Milyen teknőseid vannak?

Megnézem

Loading ... Loading ...
WebPet - Szeretjük az állatokat!

Üdv ! Ma 2018. október 17., szerda van