Elvált egy teknőspár 115 év után

A Happ Hüllőpark két szárazföldi teknősének elválása az ismert állati „házasságok” között a leghosszabb időszaknak vetett véget. Az Austrian Times cikke szerint Bibi és Poldi 115 év után „váltak” el. Az újságnak elmondta a Hüllőpark igazgatója, Helga Happ, hogy a két teknős már látni sem bírja egymást.

A furcsa válás jelei szemmel láthatóak. Bibi elhúzódott Poldi-tól és a páncéljába is beleharapott. Később ismét volt egy összezörrenésük, ami után a gondozók külön választották őket.

A teknősök azonban nem akarták megölni egymást. Nem rendelkeznek fogakkal, azonban szarukávájukkal komoly sérüléseket okozhattak volna egymásnak. A Park gondozói ezt már nem szerették volna megvárni és ezért is választották külön a két teknőst.

A teknősök 115 évesek és gyerek koruk óta együtt vannak, együtt nőttek fel. „Azonban minden észlelhető ok nélkül összevesztek, és egyszerűen nem viselik el egymást.” – mondta Helga.

A Park munkatársai mindent megtettek, hogy a „házasság” meg legyen mentve, de mndhiába. Próbálkoztak „tanácsadással”, romantikus finomságokkal, közös játékokkal, de úgy tűnik, eddig nincs pozitív eredmény.

Bibi úgy tűnik, élvezi új életét „szingliként.”

A bázeli állatkertben találkozott először Bibi és Poldi. Utána az osztrák Klagenfurt parkba kerültek, ahol 36 évet töltöttek együtt.

Miután a szárazföldi teknősök elérhetik és meg is haladhatják a 150 éves kort, így a gondozók abban reménykednek, hogy a pár valahogy kibékül.

Cikk: hirado.hu

0
Facebook