Vitaminok

Hozzászólás: Nincs hozzászólás
Upper page: Táplálkozás

Vannak “táphívők”, és vannak olyanok, akik inkább a természetesebb eredetű, vagy élő táplálékot adnak a teknősöknek. Mi nem akarjuk ezt a vitát eldönteni, inkább csak leírjuk egy-egy táp fontosabb tulajdonságait. Mindenkire rábízzuk a döntést, végül is mindegyik módszeben vannak pozitívumok és negatívumok. A “táphívők” inkább a tápok teljes értékét, vitamin-, ásványi anyag stb. tartalmukat emelik ki. Így a teknősök ritkábban szenvednek hiánybetegségben. Persze tudni kell a mértéket, mert a túlzottan egyoldalú tápadás, amelyet csak kiegészítésképpen lehetne adni, éppen az ellenkezőjét váltja ki. Így ugyanis túl sok olyan tápanyaghoz jut a teknős, amelyet nem tud feldolgozni, vagy felhalmozódik a szervezetében. Ilyenkor a kezdő teknőstartó még több erős koncentrátumú tápot ad a kedvencének, végül nem kerülhető el a biztos vég. Nagyon jól kell tudni, hogy hogyan kell használni az egyes tápokat. Ebben nagy segítséget nyújt a dobozon található szöveg. Sajnos még mindig kerülnek forgalomba olyan tápok, amelyen nem található magyar szöveg (ez nem biztos, hogy teljesen EU-konform, de biztosan nem fogyasztóbarát). Ez a rész ezen a hiányosságon is próbál segíteni.

Nagyon sok táp létezik, de megpróbálunk egy átfogó képet adni róluk. Igyekeztünk az összes Magyarországon kapható tápról írni valamit, de így is nagyon valószínű, hogy egy-egy kimaradt. Mindenesetre nagyon hasznos lehet az itt szereplő tápok áttekintése. Nem akarunk egy tápot sem kihírdetni, mint győztest, nem is akarjuk összehasonlítani őket. Inkább csak információkat nyújtunk róluk, a választás mindenképpen a Te feladatod. Nincs abszolút jó vagy rossz táp. Mindegyik tápban található pozitívum és negatívum is. Ráadásul mindegyik táp más és más dologra való, így az összehasonlítgatásuk teljesen reménytelen lenne.

Nincs hozzászólás - Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Használható HTML elemek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A A A
Új fényképek
Kirgiz (sztyeppi) teknős Sarkantyús teknős Sárgaszegélyű szelenceteknős Kínai csíkosnyakú teknős

Milyen teknőseid vannak?

Megnézem

Loading ... Loading ...
WebPet - Szeretjük az állatokat!
Tetszett? Oszd meg!

Üdv ! Ma 2016. május 29., vasárnap van.