Dél-Afrika ritka szárazföldi teknősét kutyákkal keresik

Kategória: Érdekességek
Hozzászólás: Nincs hozzászólás

Dél-Afrika ritka szárazföldi teknősét kutyákkal keresik

A Dél-afrikai természetvédők bejelentették, hogy belga juhászkutyákat vetnek be, hogy felkutassák az ország legveszélyeztetettebb szárazföldi teknős faj populációját.

A CapeNature szervezet szakembere, Justin Lawrence elmondása szerint az első ilyen juhászkutya a kétéves Brin, mely segíti a kutatókat a munkában és a teknősök nyomának követésében is fontos szerepet vállal.

A mintegy hat hónapnyi kiképzést követően tavaly év végén kezdett a munkának, a déli sátorteknős felkutatásának. Ezzel nagy segítséget nyújt a populációs becslésekhez, az egyedek számának meghatározásához és a védelmi program megvalósításához is egyaránt.

Becslések szerint csupán néhány száz ilyen teknős maradt a természetes élőhelyükön.

Legnagyobb mértékben a városiasodás és a gabona termesztés fenyegeti ezen teknősöket. Az összes területük közel 90 százalékától megfosztották ezeket a hüllőket.

Jelenleg a harmadik helyen áll a legveszélyeztetettebb szárazföldi teknősök listáján a világon a Nemzetközi Természetvédelmi Unió szerint és a 25 leginkább fenyegetett szárazföldi- és édesvízi teknős faj közé tartozik.

Forrás: hirado.hu

Nincs hozzászólás - Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.- A +
Eladó weboldalak és eladó domain nevek
Új fényképek
Kirgiz (sztyeppi) teknős Sarkantyús teknős Sárgaszegélyű szelenceteknős Kínai csíkosnyakú teknős

Milyen teknőseid vannak?

Megnézem

Loading ... Loading ...

Üdv ! Ma 2018. november 17., szombat van